A. Bergsma

Over mij 

 

Mijn naam is Anita Bergsma.(1975)
Samen met mijn man en twee zonen wonen we
sinds 2017 in Augustinusga.

Opgegroeid in Allardsoog/Bakkeveen praat ik zelf geen fries, maar praat mar frysk! ik versta je wel!

In mijn praktijk aan huis werk ik als Shiatsu-, Guasha-, Massagetherapeut & OorAcupuncturist.

Ik vind het heerlijk om aan huis te werken en mijn cliënten een huiselijke sfeer te kunnen bieden. In mijn vrije tijd lees ik graag, ben ik graag thuis bij mijn gezin, hou ik van koken en lekker en gezond eten. Een feestje op zijn tijd, netflixen en computeren. Ik hou van warmte, de houtkachel, het bad, de sauna en heb het geluk veel warme en liefdevolle mensen om mij heen te hebben. Af en toe pak ik nog wel eens de motor, en ben ik graag buiten in de natuur.

In de loop der jaren heb ik meerderde gecertificeerde studies gevolgd, voor een totaal overzicht van al mijn kennis verwijs ik je graag door naar deze aanvullende pagina. 

Dit alles maakt dat ik tijdens mijn behandelingen diverse technieken toepas, net waar de behoefte, wens, vraag, blokkade, klachten en lichaamsenergie van mijn klant ligt.

Ik blijf mijn kennis op peil houden, door het volgen van relevante opleidingen, bijscholingen en cursussen, Sinds ik ben gestart met het leren van bodywork technieken (2015) heb ik ervaren dat ik steeds verder wil gaan. De honger naar verdieping en technieken wordt steeds groter. Mijn werk, mijn hobby, mijn passie!

Tijdens mijn studie's heb ik mij uitgebreid verdiept in de oosterse en westerse behandelmethoden. De oude chinezen wisten zonder kennis van de moderne wetenschap  zoveel van de werking van het menselijk lichaam en de geest dat ook nu nog veel klachten met deze methode behandelt kunnen worden. Ik vind dat westerse en oosterse geneeswijzen elkaar goed kunnen aanvullen.

Soms is een cliënt beter af met westerse behandeling, en soms zijn er met oosterse behandelingen resultaten te behalen die westerse opgeleide artsen niet voor mogelijk houden!

Nog steeds sta ik elke dag versteld van de werking en de schoonheid van shiatsu.

Via deze weg ben ik zelf ook van mijn klachten afgekomen. Zo nuchter en relativerend als dat ik ben, zo onder de indruk was ik toen ik in 2015 bekend raakte met Shiatsu. Ik ging door een vervelende periode en mijn lichamelijke en geestelijke klachten verdwenen snel dankzij deze alternatieve therapie. Ook restpijn en ongemak na een zwaar verkeersongeluk(1995) zijn voor zeker 80% verdwenen. Bijzonder, dat wilde ik ook kunnen. Vol enthousiasme ben ik Shiatsu-opleidingen gaan volgen.

Ik kan me zeer goed vinden in de oosterse denkwijze die ervan uitgaat dat het menselijk lichaam een zelfhelend vermogen heeft. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. Je mentaal-emotionele toestand is bepalend voor je lichamelijke conditie. Een uitgebalanceerde behandeling kan dus veel doen voor je fysieke lichaam, maar zeker ook voor je emotie. Ik zie lichaam, hoofd, hart en ziel als één geheel en vind het belangrijk om deze gebieden met elkaar te verbinden. Daarom werk en denk ik holistisch: naast aandacht voor het bewegingsapparaat heb ik oog voor emoties, organen, gedachten, zenuwstelsel, hormonen, leefstijl, drukpunten, voeding en energiebanen.

Loop jij rond met (pijn) klachten? Of heb je gewoon behoefte aan even tijd en aandacht voor jezelf? Gun jezelf dan een moment van zelfzorg bij Bergsma Massagetherapie!

Voor jezelf zorgen is luisteren naar wat jouw lijf te zeggen heeft. Pijn of andere ongemakken geven aan dat er iets niet in balans is. Je lichaam kan veel zelf oplossen, het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Door verschillende oorzaken kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Je hebt meer kans op klachten. Wij helpen je om je lichaam weer in balans te brengen zodat het zelfhelende vermogen z`n werk kan doen.

Hoewel we met Shiatsu werken met energie, ben ik beslist niet zweverig!

Ik ben geïnteresseerd in hoe het met je gaat en wat je klachten/wensen zijn. Je wordt ontvangen in een rustige, sfeervolle praktijk. Je krijgt een behandeling die met aandacht wordt gegeven, helemaal op jou afgestemd. Tijdens dat ene uurtje dat je jezelf gunt, ben je verzekerd van een professionele behandeling.

 

Spreekt mijn visie, ervaring en kennis je aan? Voel je welkom, ik ontmoet je graag.

Liefs, Anita

Wil je graag weten hoe onze praktijk eruit ziet? Hieronder kun je alvast even een kijkje nemen voordat je langs komt.