Onze behandelingen hebben enkel verlichting, ontspanning, klacht- en pijnverlichting en het verminderen van spierspanning tot doel. Het is geen vervanging voor medisch onderzoek of het stellen van een medische diagnose. Onze therapieën mogen niet gezien worden als een medische behandeling. Behandelingen zijn altijd op eigen risico.

De allereerste afspraak bestaat deels uit een intakegesprek. Bespaar behandeltijd door het intake formulier thuis alvast in te vullen. Download hier het intakeformulier!

Betalingen uitsluitend direct na afloop. Dit kan contant (bij voorkeur gepast) of via het scannen van een QR-code. Er is geen pin apparaat aanwezig! Wij versturen geen facturen.

Het meenemen van een eigen (grote) handdoek is gewenst. Deze gebruiken we op de behandeltafel voor jou om op te liggen. Mocht je de handdoek een keer vergeten zijn dan hebben wij er natuurlijk ook één voor je.

Er is geen wachtruimte aanwezig. Kom dus niet meer dan 5 minuten te vroeg, maar ook niet te laat!  Dit gaat van je behandeltijd af, dat zou zonde zijn.

Parkeren kan gratis aan de weg of op onze oprit. Je kunt bij de voordeur aanbellen. De voordeur geeft toegang tot de praktijk.

Tijdens een behandelperiode mag je me altijd whatsappen of mailen met vragen over de behandeling en voortgang. Ik beantwoord graag je vragen.

Soms word ik aangesproken met 'u'. Dat is zeker niet nodig, liever niet zelfs!

Ik hou het liever persoonlijk.

Annuleringsvoorwaarden.

Het kan gebeuren dat je de afspraak moet wijzigen, annuleren of vergeet. Dit is natuurlijk enorm jammer voor ons beide! Jou afspraak is belangrijk voor ons! Wij vragen je om wijzigingen minimaal 48 uur van tevoren door te geven. 

  • Bij wijzigen/annuleren tot 48 uur voor aanvang van een behandeling ben je geen kosten verschuldigd. 
  • Bij wijzigen/annuleren 48-24 uur voor aanvang van een behandeling brengen wij 50% van de kosten in rekening.
  • Bij wijzigen/annuleren binnen 24 uur voor aanvang van een behandeling of no-show, brengen wij 100% van kosten in rekening.

Dit komt doordat de behandeltijd speciaal voor jou is vrijgemaakt en binnen 48-24 uur niet meer kan worden ingevuld door iemand anders. Hoewel we begrip hebben voor jou situatie hanteren we dit beleid ongeacht de reden voor de annulering. Helaas zijn we door de vele (last-minute) annuleringen en no-shows genoodzaakt dit beleid door te voeren.

Ik ben iets te laat, gaat mijn afspraak nu langer door? 

Wij beginnen en stoppen op tijd, omdat onze agenda meestal vol zit. De behandeling, wanneer je te laat bent, zal dus worden ingekort. Bij te late aankomst brengen wij het volledige bedrag in rekening.

 

Vergoeding zorgverzekeraars

Onze behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Dit is een bewuste keuze, om aangesloten te zijn bij een zorgverzekeraar dien je aan aardig wat regels en extra kosten te voldoen. Ondanks dat we aan alle eisen voldoen, hebben we er bewust voor gekozen om toch niet vergoedbaar te zijn. Mijn motto: Liever masseren dan administreren. We willen niet verzanden in allerlei protocollen welke ieder jaar opnieuw geschreven worden door de verzekeringsmaatschappijen. Bovendien ben je, om in aanmerking te komen voor een vergoeding, een aanvullende verzekering nodig en is het nog maar de vraag hoeveel je verzekering dan vergoedt. 
Maar bovenal hecht ik er waarde aan dat je bij mij in de praktijk komt omdat je vertrouwen hebt in mij! en graag door mij behandeld wil worden en niet enkel omdat de behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering.

Na de behandeling kun je verschillende reacties voelen

Afhankelijk van wat het lichaam "draagt" kunt tintelingen voelen, hoofdpijn krijgen, duizelig of misselijk worden. Ook een droge mond of het voelen van warmte of juist koude kunnen reacties op de behandeling zijn. Ook kunnen er de dag(en) na de behandeling reacties zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld stijfheid van de spieren, verkleuringen door cupping of guasha, vermoeid, grieperig gevoel of extra emotioneel. Oude kwalen kunnen heel tijdelijk terug komen om daarna weer te verdwijnen. Dit alles is een goed teken! Het betekent dat het lichaam op de behandeling reageert en bezig is zich te herstellen. Het lichaam komt in balans!

Er worden meer afvalstoffen afgevoerd dan normaal en dat heeft effect op het lichaam.

Bereid je mentaal voor op deze mogelijke verschijnselen. Ze horen er een beetje bij. Sommige mensen worden ontmoedigd als ze last krijgen van bovenstaande verschijnselen. Hierdoor zijn ze geneigd te stoppen met behandelen. En dat is heel begrijpelijk! Maar onthou dat de verschijnselen tijdelijk zijn. Heb vertrouwen dat je je hierna juist steeds beter en beter gaat voelen.

 

Als je gemasseerd wordt:

-Neem van tevoren een warme douche, dat ontspant.

(persoonlijke hygiëne staat voorop)

-Doe al je sieraden af.

-Zet je telefoon uit voordat je binnenkomt, zodat je niet gestoord wordt.

-Geef het aan als je iets niet als prettig ervaart.

-Voel je vrij om aan te geven of de behandeling te hard of te zacht voor je is.

-Probeer verder zo min mogelijk te praten, dat komt de ontspanning ten goede.

-Geef je zoveel mogelijk over aan de behandeling.

-Probeer niet te helpen wanneer een arm of been wordt opgetild,

dit doet de ontspanning teniet. 
-Neem na afloop van de behandeling rust en drink veel water.

 Contra-indicatie  

Er zijn een aantal situaties waarbij ik je geen massage mag geven, een absolute contra-indicatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van belangrijke informatie met betrekking tot je gezondheid. Lees volledige lijst

Wat houd ik aan? en wat trek ik uit?

Afhankelijk van de behandeling en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan je ondergoed. Ik dek je ondergoed altijd af met een handdoek. Dames kunnen hun bh aanhouden, deze kan ik op de tafel/stoel losmaken. Delen die op dat moment niet gemasseerd worden zijn bedekt met een laken. Draag niet je duurste kleding/ondergoed, ik zou het zonde vinden als er een vlek op komt van de massageolie. Belangrijk om te noemen is dat ik ondanks uiterste zorgvuldigheid niet aansprakelijk kan worden gesteld voor materiële of immateriële schade als gevolg van de behandeling.

Wij zijn altijd blij met een leuke recensie op google.

Jouw reactie is ons visite kaartje!

Klik op de link  *  Schrijf een review  *  Maak kans op een gratis behandeling!

 

Het is belangrijk om na een behandeling extra veel water te drinken.

Meer dan je van jezelf gewend bent. Dit bevorderd de afvoer van afvalstoffen, en komt de behandeling ten goede. Water helpt om je lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd. Door te masseren brengen we beweging in het vocht van je lichaam (o.a. bloedvaten, lymfestelsel) en als dit vocht veel afvalstoffen draagt uit de blokkades in jou lijf, kunnen deze, indien niet goed gereinigdongemak veroorzaken als spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid enz.

10% Kortingscode  www.vitakruid.nl    " bergsma10 "

10% Kortingscode  www.zechsal.nl      " berg10 "