Shiatsu / Massage therapie

 

Shiatsu kent vele vormen en technieken. Ik pas vooral de Baransu shiatsu toe.

Baransu shiatsu is een combinatie van Namikoshi Shiatsu, Zen shiatsu en Neuro (segmentale) massageEen effectieve shiatsu combinatie die meer dan 1 techniek omvat! 

De eerste behandeling is algemeen, een soort kennismaking en basis behandeling. Bij vervolg afspraken worden de behandelingen steeds meer toegespitst op de behoefte van jou lijf. Baransu shiatsu vindt plaats op de behandeltafel. De behandeling wordt direct op de huid gegeven, zonder en met olie.

Indien nodig worden aanvullende technieken zoals bijvoorbeeld Dornklassieke massage, of guasha ingezet. Dit alles is afhankelijk van de klachten en pijnen, die zich tijdens de behandeling of het gesprek openbaren. Geef het gerust aan als je voorkeur hebt voor een bepaalde techniek of een zachte of juist activerende behandeling wenst, dan zal ik hier rekening mee houden. 

Wij hebben als doel om jouw klachten te verminderen of zelfs weg te nemen. Wij combineren graag de mooiste technieken voor het beste resultaat. Shiatsu is de basis!

Met Shiatsu wordt er gewerkt aan het herstel van de energiebalans en het activeren van zelf herstellend vermogen. Daar waar binnen de westerse wereld vaak enkel gekeken wordt naar de klacht van een persoon, kijkt men bij shiatsu therapie naar de mens in zijn geheel. Een zeer goede basis waar veel mensen mee geholpen kunnen worden! Door het opwekken en harmoniseren van de energiestroom kunnen blokkades opgeheven worden. Blokkades zijn bijvoorbeeld gespannen spieren, stijfheden, pijnlijke plekken of emotionele stemmingswisselingen die psychische klachten veroorzaken. Een drukke baan, stress, de zorg voor gezin en familie: we overbelasten onze draagkracht, daardoor kunnen klachten ontstaan waarvan de reguliere geneeskunde niet altijd de oorzaak kan vinden. Wij zien lichaam en geest als geheel en zullen altijd een complete behandeling aanbieden en niet alleen daar waar de pijn zit. Veel pijn klachten, zijn afgeleide pijn klachten. De pijn klachten worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam. 

Nog steeds sta ik elke dag versteld van de werking en de schoonheid van shiatsu!

Tijdens de behandeling oefenen we druk uit op veel acupunctuurpunten en zorgen daardoor voor een betere flow van de energie door de energiebanen van jouw lichaam. De punten van de behandeling hebben effect op organen, spieren, zenuwen, bloedvaten, het spijsverteringsstelsel, hersengebieden en luchtwegen. Naast de fysieke aspecten van het lichaam, heeft shiatsu vaak ook een uitwerking op de psyche. 

We gebruiken duimen, handpalmen, vingers, elleboog én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten. Ook gewrichtsmanipulatie/rotatie en strekkingen van lichaamsdelen kunnen onderdeel van een shiatsu behandeling zijn. De behandeling ontspant, versoepelt de spieren, corrigeert onregelmatigheden, verbeterd de gezondheid, bevordert de beweging van gewrichten en activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Shiatsu zorgt voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsvloeistoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Shiatsu therapie is zeer effectief en kan zowel gebruikt worden om klachten te voorkomen, als om genezing te bevorderen. Via Shiatsu wordt het lichaam in balans gebracht en wordt de energie verdeeld. Daardoor kunnen blokkades (pijn) worden opgeheven en innerlijke organen in evenwicht worden gebracht.

Hoewel we werken met energie, ben ik beslist niet zweverig!

Bij Shiatsu zijn verschillende mogelijkheden zoals een basisbehandeling of specifieke behandelingen gericht op klachten. Het is een ongevaarlijke comfortabele vorm van holistische massagetherapie die op uiteenlopende fronten waardevolle ondersteuning kan bieden. 

Frequentie

De meeste klachten zijn binnen 4 tot 8 sessies verholpen. Chronische klachten vereisen meestal meer tijd en toewijding. Een permanente afwezigheid van klachten is afhankelijk van de oorzaak en in stand houdende factoren. Voor het beste resultaat is het raadzaam de eerste 4 afspraken kort achter elkaar te boeken, omdat het lichaam dan beter de gelegenheid krijgt zich aan te passen en mogelijk te veranderen. 1x per 2 weken bij milde /chronische/ psychische klachten en 1 a 2 x per week bij hevige acute klachten.

Vergelijk het met het pellen van een ui, met iedere behandeling kom je dieper en dichter bij de kern. Als het ware wordt er laag voor laag losgewerkt. Als er teveel tijd tussen de behandelingen zit ben je weer terug bij het eerste laagje en kom  je niet verder.

Het is aan te raden deze afspraken alvast in het voren door te boeken (online) zo ben je verzekerd van een plekje op jou favoriete dag/tijdstip. Onze agenda loopt snel vol.

Worden je klachten minder, dan kun je uiteindelijk toewerken naar een preventieve therapeutische behandeling om de vier tot acht weken. Ik kan je hier goed in adviseren naar aanleiding van je klachten en het verloop van de behandelingen.

Hieronder vind je een opsomming van de meest voorkomende problemen. De volledige lijst is veel langer. Staat jou klacht er niet bij? Of twijfel je of shiatsu je kan helpen? Neem dan even contact op. Ik beantwoord graag je vragen.

Shiatsu kan helpen bij :

 

 • Spier, pees en gewrichtsklachten.
 • Nek, schouder, arm klachten, frozen schoulder, carpaal tunnelsydroom,
 • KANS, tenniselleboog, golferselleboog, RSI, whiplash,
 • Rug pijn/stijfheid, Spit, Ischias, SI gewricht klachten
 • Stress, Burn-out klachten, Depressie, Spanning
 • Rusteloosheid, Somberheid, 
 • Vermoeidheid, Slapeloosheid
 • Maag, spijsverteringsklachten
 • Doorbloedingsproblemen
 • Hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn
 • Gebrek aan energie, moeite met in- of doorslapen
 • Long covid klachten,
 • Reumatische aandoeningen,
 • Overgangsklachten
 • Menstruatie problemen
 • Sport blessures, verminderde mobiliteit
 • Chronische en acute pijn,
 • Klachten aan het bewegingsapparaat (armen, heupen, benen, voeten, knieën),
 • Trauma’s na een ongeval, val of andere heftige gebeurtenis,
 • enz.

 

Tijdens zwangerschap behandelen wij niet.

 

JA, dat wil ik!

Kom je voor de eerste keer? Download dan alvast het intake formulier

 

Shiatsu vindt bij ons plaats op een massagetafel in plaats van op de grond. 

Wij geven shiatsu direct op de huid.