Wat is het NADA protocol?
Het NADA-protocol (National Acupuncture Detoxification Association) is een specifieke vorm van ooracupunctuur die in 1972 werd ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld om mensen te helpen bij ontgifting, stress, en verslavingsproblemen, maar het heeft sindsdien een bredere toepassing gevonden, vooral bij het verminderen van stress en het herstellen van innerlijke rust.
Het NADA-protocol maakt gebruik van vijf specifieke punten in het oor, die met fijne naalden worden gestimuleerd. Deze punten zijn:
-
Sympaticus: Dit punt helpt bij het balanceren van het sympathische (vecht-of-vlucht) en parasympathische (rust-en-herstel) zenuwstelsel. Het heeft een kalmerend effect op emoties, verlicht pijn in de inwendige organen, ontspant gespannen spieren en verbetert de bloedcirculatie.
-
Shenmen: Bekend als de "Poort van de Geest," dit punt heeft een algeheel kalmerend effect op zowel lichaam als geest. Het bevordert harmonie tussen de organen in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en de daarbij horende emotionele aspecten.
-
Nier: Dit punt ondersteunt de nieren bij het afvoeren van afvalstoffen, het in balans brengen van mineralen, en het reguleren van de bloeddruk. Het helpt ook bij het reguleren van het stresshormoon cortisol en versterkt de veerkracht tegen angst en stress.
-
Long: Dit punt versterkt het immuunsysteem en het ademhalingssysteem, en ondersteunt emotionele verwerking, zoals het loslaten van verdriet en rouw.
-
Lever: Dit punt helpt bij de ontgifting, het reguleren van de bloedsuiker, en het kalmeren van het sympathische zenuwstelsel. Het helpt ook bij het oplossen van emoties zoals angst, woede, en frustratie die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals spierspanning en spijsverteringsproblemen.
Het NADA-protocol heeft zijn effectiviteit bewezen in verschillende situaties, zoals bij de behandeling van trauma's na de aanslagen van 11 september 2001, en bij natuurrampen zoals orkaan Katrina. Het wordt wereldwijd toegepast in verschillende settings, waaronder gevangenissen, waar het bijdraagt aan de vermindering van geweld en agressie.
Deze vorm van ooracupunctuur kan een krachtige methode zijn om innerlijke rust te vinden, de slaap te verbeteren, verslavingen aan te pakken, en om te gaan met angsten en stress.
NADA ooracupunctuur leert een persoon van binnenuit te ontspannen’
Ik heb al veel mensen kunnen helpen met deze behandeling en ze komen er graag voor terug!
Mag ik jou helpen met het NADA-protocol?
Verschillende mogelijkheden
Bij mijn behandelingen werk ik met verschillende vormen van ooracupunctuur, afgestemd op jouw behoefte en voorkeur. Ooracupunctuur is een effectieve methode en kan op diverse manieren worden toegepast:
1. Verblijfsnaaldjes
Deze kleine, steriele naaldjes worden op specifieke punten in of rond het oor geplaatst en blijven daar ongeveer twee weken zitten. Ze hebben een langdurige en diepwerkende invloed. Bij deze methode wordt één oor behandeld per keer. Het aanbrengen van de 5 verblijfsnaaldjes duurt ongeveer 20 minuten.
2. Met losse acupunctuur naalden
Wil je liever een ontspannende sessie op de massagetafel? Dan kun je kiezen voor een ooracupunctuur sessie met losse acupunctuur naalden. Deze blijven ongeveer 30 tot 40 minuten in beide oren zitten terwijl je comfortabel ligt en helemaal tot rust komt. Na afloop worden de naalden zorgvuldig verwijderd. Deze aanpak is ideaal als je de voorkeur geeft aan een eenmalige, intensieve behandeling zonder naaldjes die blijven zitten.
3. Magneetbolletjes
Voor mensen met prikangst of die liever geen naaldjes willen, zijn magneetbolletjes een alternatief. Bij deze methode wordt één oor per keer behandeld. Het aanbrengen van de 5 verblijfsbolletjes duurt ongeveer 20 minuten. Let op: bij volwassenen is de effectiviteit van magneetbolletjes mogelijk iets minder dan die van naaldjes. Hoewel ze een goed alternatief kunnen zijn, geven naalden doorgaans een sterkere stimulatie en zijn daardoor vaak effectiever bij volwassenen.
Heb je vragen of wil je weten wat het beste bij jou past? Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee.
