Magnesium massage

 

Waarom een magnesium massage

Magnesium wordt vaak het 'machtige mineraal' het 'anti stress mineraal' genoemd vanwege het vermogen om het algemene welzijn van het menselijk lichaam te ondersteunen. Hoe meer mentale of fysieke stress, hoe meer magnesium je verbruikt. Het is dan ook niet zo gek dat ongeveer 75% van de mensen een groot te kort heeft aan dit mineraal.

Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens. Net als bij de eerste twee, zuurstof en water, hebben we voortdurend magnesium nodig. We kunnen hiervan geen voorraad in ons lichaam aanleggen. Een tekort kan gevolgen hebben en bijdragen aan allerlei kwalen en aandoeningen.

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmkanaal, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en vaak ontstaan er darmklachten en diarree als gevolg. Deze orale supplementen bevatten magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn en minder goed worden opgenomen. Door de opname via de huid komt het direct waar het moet zijn, in onze cellen, spieren en botten. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op. 

Wij gebruiken de magnesium producten van Zechsal.

Zechsal Magnesium is een natuurproduct dat uit ons eigen land (Veendam) afkomstig is. Op 1,6 km diepte, in het Noorden van Nederland en Duitsland, ligt de “oerzee” Zechsal. Een zee die 250 miljoen jaar oud is, onaangetast door mens en milieu en de puurste vorm van Magnesium ter wereld bevat. 

 

Voordelen van deze behandelingen met magnesium van Zechsal zijn o.a.: 

– Booster voor jouw gezondheid– Minder fysieke klachten– Minder mentale klachten– Heerlijk slapen– Meer energie– Minder stress– Sterkere botten – Veel voordelen bij vrouwen in de overgang– Beter immuunsysteem 

En zo zijn er nog wel veel meer voordelen op te noemen, kom het gewoon zelf ervaren wat een magnesium massage voor jouw lichaam en geest kan doen. Je zult aangenaam verrast worden door het effect van deze behandeling!

 

Hoe ziet een magnesium massage eruit?

De behandeling bestaat uit het masseren van hoofd, nek, rug en achterzijde benen. 

Eerst bevochtigen we de te masseren gebieden met een warme vochtige doek, zodat de magnesium olie beter in kan trekken. Terwijl we de magnesium olie onder folie in laten trekken ontvang je een drukpunt massage van hoofd en nek.  Aan de magnesiumolie voegen we Zechsallsport gel toe en ontvang je een ontspannende shiatsu massage van rug en benen. We maken je huid olie/gel vrij met een vochtige warme doek en sluiten af met een verzorgende bodycream van zechsal.

Naast de ontspanning die ontstaat door het masseren, wordt magnesium door de huid snel en effectief opgenomen wat een flinke boost zal geven aan jouw lichaam!

Zechsal Magnesiumolie is uitermate geschikt om snel en effectief magnesium via de huid op te laten nemen.

Zechsallsport gel bevat naast pure magnesium ook OptiMSM , een stof die ook de botstructuur, pezen en gewrichten ondersteunt.

Zechsal bodycream combineert de heilzame werking van puur magnesium met de verzorgende eigenschappen van shea butter. 


 Voor wie?
- dames en heren vanaf 55 jaar hebben altijd extra Magnesium nodig;
- sporters;
- personen die lijden aan slaaptekort, depressie of burn-out; of
- iedereen die een magnesiumtekort wil aanvullen. 

Wanneer?

- bij stress (dan gaat ons magnesium niveau omlaag);
- bij blessures;
- bij kramp in de spieren (indicatie dat er een magnesium tekort is);
- bij slaap problemen (indicatie dat er een magnesium tekort is);
- bij depressie en burn-out;
- bij gebruik van medicijnen (dan ontstaat magnesium tekort); of
- bij roken, alcohol, cafeïne en slechte voeding (dan ontstaat magnesium tekort).

 

Aandachtspuntjes

-Het is belangrijk dat je een schone huid hebt (dat wil zeggen zonder bodylotion of iets dergelijks).

- Magnesium is een zout, dit prikt op de huid bij wondjes. 

- Magnesium kan op sommige plekken een tintelend/branderig gevoel geven, deze signalen kunnen wijzen op een groter magnesiumtekort in dat gebied.

 

Zechsal producten zijn ook perfect voor thuisgebruik. Neem eens een kijkje op zechsal.nl  

Met de kortingscode berg10 ontvangt je 10% korting op zechsal.nl

 

JA, dat wil ik!

 

Kom je voor de eerste keer? Download dan alvast het intake formulier