Hier deel ik artikelen waarvan ik denk dat ze voor jou interessant kunnen zijn.

 

Chronisch ziek zonder diagnose: denk aan de ziekte van Lyme

Heb jij ogenschijnlijk onverklaarbare fysieke klachten? Denk dan eens aan de ziekte van Lyme. Volgens het RIVM is het aantal mensen met Lyme de afgelopen 20 jaar verviervoudigd. Ongeveer 2 op de 100 mensen krijgt Lyme na een tekenbeet. Dat zijn zo’n 27.000 mensen per jaar. Maar dit aantal zou zomaar eens hoger kunnen liggen, omdat de reguliere testen voor Lyme nog onvoldoende betrouwbaar zijn en de symptomen voor Lyme lastig te herkennen zijn. Zo kun je maanden, of zelfs jaren chronisch ziek zijn zonder een duidelijke oorzaak, of een diagnose krijgen zoals fibromyalgie of chronisch vermoeidheidssyndroom. En als je hoogsensitief bent, bestaat de neiging deze ‘onverklaarbare’ symptomen toe te schrijven aan deze gevoeligheid. Klassiek homeopaat en Orthomoleculair Therapeut Gerrie Hasselaar (en ex-Lymepatient) vertelt wanneer je zeker aan Lyme kunt denken en hoe homeopathie kan helpen bij je herstel. 

Lees meer »

Wat is een normale prijs voor een massage?

Op zoek naar een massage, maar weet je niet zeker wat een redelijke prijs is? Over het algemeen kost een eenvoudige ontspannings massage van een uur in een gemiddelde Nederlandse stad tussen de €40 en €80. Een meer gespecialiseerde massage, zoals een sportmassage shiatsu of spierpijnbehandeling, kan duurder zijn, met prijzen variërend van €60 tot €100 per uur. Luxe spa’s en hotels rekenen vaak hogere prijzen voor hun massages.

Lees meer »

Laaggradige ontstekingen: stille slopers van jouw gezondheid

Een ontsteking is niets anders dan een afweerreactie van je immuunsysteem dat probeert om bacteriën zo snel mogelijk uit een wond te verdrijven of een infectie in het lichaam op te ruimen. Bij een laaggradige ontsteking is er ook sprake van een ontsteking alleen is er geen acute wond of infectie. Omdat je geen koorts hebt of pijn ervaart voel je je ook niet ziek. Dat terwijl je immuunsysteem wél is gealarmeerd…

Lees meer »

Zo ondersteun je het zelfhelend vermogen van jouw lichaam in 6 stappen

De diagnose ‘chronische ziekte’ kan inslaan als een bom. Je hele wereld staat op zijn kop en je toekomstbeeld verandert op slag. Toch hoeft zo’n vonnis geen definitief karakter te hebben. Als je er op een holistische manier mee omgaat, kun je zelfs genezen van aandoeningen die als chronisch bekend staan. Marylene Smeets werkt voor de Verenigde Naties en kreeg in 2003 de diagnose multiple sclerose (MS). Toch is ze sinds 2005 vrij van MS-symptomen. Dankzij een holistische aanpak.

Lees meer »

Magnesium olie: pure rust voor je lijf uit een flesje magnesium

Magnesium wordt ook wel ‘de vonk van het leven’ genoemd en dat is niet voor niets. Het mineraal is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in je lichaam en helpt je te ontspannen en stress te verminderen. Je lichaam maakt zelf geen magnesium aan. Je kunt het mineraal binnenkrijgen via je voeding of door het slikken van een supplement. En wat dacht je van een magnesium spray?

Lees meer »

Slaap je slecht? Dit zegt de Chinese geneeskunde

Is goed slapen voor jou een uitdaging? Je bent niet de enige. Veel mensen worden geplaagd door een slechte nachtrust. In onze westerse samenleving zijn we gewend om (natuurlijke) slaapmiddelen te gebruiken om het probleem op te lossen. Dat kan variëren van een borreltje tot slaapverwekkende supplementen of zelfs slaaptabletten van de huisarts. Binnen de Chinese diëtetiek zoekt men de oplossing liever in het keukenkastje.

Lees meer »

Burn-out: deze supplementen bieden ondersteuning als je opgebrand bent

Stress beïnvloedt verschillende belangrijke systemen in je lijf, zoals je stofwisseling en je slaap-waakritme. Herstellen van stress of een burn-out vraagt daarom om een holistische aanpak, die afgestemd is op jouw unieke behoeften. Supplementen kunnen daar een deel van uitmaken. Hieronder lees je welke supplementen je het beste kunt gebruiken bij kortdurende stress, chronische stress en bij een burn-out. 

Lees meer »

(Chronische) hoofdpijn: deze remedies uit de Chinese geneeskunde brengen verlichting

In Nederland hebben meer dan 3 miljoen mensen regelmatig hoofdpijn. Maar liefst één op de vijf volwassenen heeft hier minimaal een dag per week last van, en naar schatting hebben een half miljoen mensen zelfs meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn. Dan wordt het chronisch genoemd. Acupuncturist Nathalie Kamp van House of Qi bespreekt hieronder de mogelijke oorzaken van hoofdpijn en legt uit waarom acupunctuur vaak een effectieve remedie is. 

Lees meer »