Shiatsu 

 

Met Shiatsu wordt er gewerkt aan het herstel van de energiebalans en het activeren van zelf herstellend vermogen. Daar waar binnen de westerse wereld vaak enkel gekeken wordt naar de klacht van een persoon, kijkt men bij shiatsu therapie naar de mens in zijn geheel. Een zeer goede basis waar veel mensen mee geholpen kunnen worden!  Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. Je mentaal-emotionele toestand is bepalend voor je lichamelijke conditie.

Nog steeds sta ik elke dag versteld van de werking en de schoonheid van shiatsu!

Tijdens de behandeling oefenen we druk uit op veel acupunctuurpunten en zorgen daardoor voor een betere flow van de energie door de energiebanen van jouw lichaam. De punten van de behandeling hebben effect op organen, spieren, zenuwen, bloedvaten, het spijsverteringsstelsel, hersengebieden en luchtwegen. Naast de fysieke aspecten van het lichaam, heeft shiatsu vaak ook een uitwerking op de psyche. 

We gebruiken duimen, handpalmen, vingers, elleboog én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten. Ook gewrichtsmanipulatie/rotatie en strekking van lichaamsdelen zijn onderdeel van een Shiatsu behandeling. De behandeling ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Shiatsu zorgt voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsvloeistoffen en het afvoeren van afvalstoffen.

Shiatsu therapie is zeer effectief en kan zowel gebruikt worden om klachten te voorkomen, als om genezing te bevorderen. Via Shiatsu wordt het lichaam in balans gebracht en wordt de energie verdeeld. Daardoor kunnen blokkades (pijn) worden opgeheven en innerlijke organen in evenwicht worden gebracht.

Hoewel we werken met energie ben ik beslist niet zweverig!

Bij Shiatsu zijn verschillende mogelijkheden zoals een basisbehandeling of specifieke acupressuur/meridiaan behandelingen gericht op klachten. Het is een ongevaarlijke comfortabele vorm van holistische massagetherapie die op uiteenlopende fronten waardevolle ondersteuning kan bieden.

Preventie

Door regelmatig een shiatsu behandeling te ondergaan, blijft je energie in balans, voorkom je klachten en ga je je steeds beter voelen.

     

    Shiatsu massage vindt bij ons plaats op een massagetafel in plaats van op de grond.

    Wij geven shiatsu direct op de huid