Dorn Therapie

 

Dorn therapie is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in gewrichten te corrigeren. De behandeling is pijnloos en veilig, vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam en zonder gebruikmaking van medicijnen.

 

De behandeling is ook goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding verbeterd wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn methode een milde therapie.

De basis van de Dorn methode is de correctie van het beenlengteverschil. Bij de Dorn methode wordt juist het langere been op een natuurlijke wijze korter gemaakt.

 

Het succes van de Dorn behandeling hangt in hoge mate af van de medewerking en inspanningen van de cliënten zelf tijdens en na de behandelingen. Tijdens de gehele behandeling heeft de cliënt een belangrijke en actieve rol door te bewegen terwijl de therapeut de wervel/gewricht scheefstand corrigeert. Daarnaast wordt de cliënt uitgenodigd om thuis actief en bewust zelfhulpoefeningen uit te voeren voor een blijvend resultaat.

 

Een éénmalige correctie van het beenlengte verschil, wervel of andere delen van het bewegingsapparaat (skelet) is onvoldoende voor een blijvend herstel. Vooral het heup- gewricht verplaatst zich weer snel na bijvoorbeeld lang zitten, wat meestal onopgemerkt blijft. Pas na enige tijd worden de gevolgen van een verkeerde heupstand merkbaar als pijn in de onderrug. Oefeningen die de cliënt thuis doet zijn daarom onontbeerlijk, zelfs cruciaal om tot een blijvend resultaat te komen na de Dorn behandelingen. De cliënt krijgt daarom zelfhulpoefeningen die dagelijks thuis meerdere keren uitgevoerd dienen te worden. Zonder deze zelfhulpoefeningen zullen de gewrichten weer terug hun oud (verkeerde) stand innemen. Dus ook als de pijn en problemen verdwenen zijn is het belangrijk de oefeningen thuis te blijven uitvoeren. Na de Dorn behandeling moet het lichaam wennen aan de nieuwe positie van de gewrichten en wervels. Het is daarom raadzaam om je  een paar dagen na de behandeling niet eenzijdig te belasten. Hieronder vallen o.a. ook Yoga oefeningen en het zitten met het ene been over het andere been. Wees ook voorzichtig met plotselinge en schokkerige bewegingen, zoals trilplaten, boormachines, auto rijden, mobiele telefoons, zwaar tillen, intensief sporten.

 

Indicaties

Indicaties zijn symptomen en chronische aandoeningen waarbij Dorn Therapie zeer goede resultaten boekt. Omdat bij Dorn Therapie ook alle zenuwuiteinden van de wervelkolom worden behandeld, heeft Dorn Therapie ook een gunstig effect op alle organen.

 

-beenlengteverschil

-hoofdpijn en migraine

-nek- en schouderpijn

-kyfose (hoge rugklachten)

-lordose (lage rugklachten)

-scoliose (s-bocht wervelkolom)

-lumbago. ischias, spit

-darm- en blaasproblemen

-galblaas- en schildklierklachten

-chronische vermoeidheid

-duizeligheid

-pijn bij het zitten

-artrose en reumatische klachten

-beginnende osteoporose

-ziekte van Bechterew

-chronische hernia

-bekkenscheefstand

-bekkeninstabiliteit

-armklachten (tennisarm, golfersarm)

-gewrichtsklachten

 

Van de Dorn therapie krijgt u in onderstaande video een korte demo van een collega therapeut te zien: