Cupping 

Cupping  is onderdeel van de Traditionele Chinese Medicine (TMC) 

Bij de cupping behandeling worden de siliconen en/of glazen cups bewegend/dynamisch gebruikt op de meridianen reflexzones, spieren(knopen) en acupunctuurpunten. Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag. Het is een krachtige techniek om stijve en strakke spieren, pijnpunten en vastzittende gewrichten in het lichaam te verlichten en stimuleert onmiddellijk de bloedtoevoer op de getroffen gebieden. 
De behandeling werkt dus op diepere lagen, wat gunstig is voor het verwerken van trauma’s, energetische en fysieke blokkades, verklevingen, emotionele en fysieke pijn.
Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. 

Cupping (zowel de intensievere variant als de zachtere cupping massage) heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, geeft diepe ontspanning in het lichaam en vermindert stress, activeert de energiedoorstroming, stimuleert de doorbloeding van het lichaam waardoor meer zuurstof en voeding de weefsels kunnen bereiken. Hierdoor voel je je vitaler en meer in balans. 

Na een cupping behandeling zijn vaak rode plekken op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm) die na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.
Het cuppen kan gevoelig of soms wat pijnlijk zijn, vooral de eerste keer. Hoe meer afvalstoffen er in je lijf zijn opgeslagen hoe gevoeliger. Na een paar keer is je lijf weer schoon, de pijn weg en voel je je herboren.